Summer in the city

Idag är jag tillbaka i stan jag trots allt kallar hemma och det kanske är på sin plats att försöka sammanfatta sommaren lite. Men den är inte slut än, jag tänker avsluta den med en liten resa till. I övermorgon kör vi. Sommaren då:

- Massor med tid på sommarstället, finns inget mer underbart
- Midsommar i Värmland
- Peace and Love (vill lägga till motherfuckers där, internskämt), bäst helt enkelt
- Putte i Parken (plektrum, Manic Street Preachers och VIP)
- Berlin
- Allsång på Skansen och häng i Stockholm
- Öland

Sen kan jag ju lägga till att jag har passat på att träffa vänner, fotat, bakat, lagat mat, solat och bara haft det allmänt bra. Egentligen brukar jag alltid säga att "det här var den bästa sommaren", men jag funderar på om den här faktiskt kan vara den allra bästa!

We went from town to town

Eftersom jag prioriterar annat än att sitta inne och redigera bilder när det är så fint väder som det har varit den senaste tiden så har jag inte heller lagt upp några bilder från resan till Öland. But here we go:

Vi bodde i Kalmar där det fanns ett Ben & Jerry-Café. Jesus så gott!


Öland hade sån himla fin natur...och fina fjärilar som satt alldeles stilla så man kunde fota dem. Kalas!

Vill du följa med mig hem lilla vän?

Kor på vägen, helt normalt! (Varför är det inte mer sånt i Sverige, charmigt ju!)


Jag och min fina

We could have had it all

Bara för att det var en av de finaste stunderna på hela sommaren

Jag har haft ytterligare en underbar dag med promenad till havet, tv-serier och massa björnbär, men på något sätt börjar jag bli redo för jobb och sedan plugg. Om 2-3 veckor. Jar ju tid på mig att anpassa mig om man säger så. Det tänker jag göra med att bege mig till Öland imorgon. Lovely! Det finns knappast inget bättre än stränder och hotellfrukost och nu ska jag även försöka shoppa lite. Den här gången blir det roadtrip istället för tåg eller flyg. Mysigt!


If it's night or day, I don't care if what

Egentligen har jag ju inte, enligt den här bloggen, kommit hem från Berlin än eftersom jag inte har skrivit om sista dagen än. Men jag är hemma. Jag lovar.

Helgen har varit underbar (som allt annat just nu). Har mest umgåtts med en sån himla fin vän, sett massa Gossip Girl (därav denna crush nedan), solat, läst och träffat gulliga släktingar och ätit världens godaste lunch med dem.

Ikväll hängde jag lite på msn vilket var väldigt länge sedan sist. Där drev jag med en kompis och inbildade henne att jag och Chace Crawford (Nate i Gossip Girl) har något på g. Fast detta var dock innan jag berättade vem det var på bilden:http://amandastyrmark.blogg.se/images/2009/chace_crawford_2_61179362.jpg


Who never learned the right from wrong

Jag har alltid velat göra saker på mitt sätt. Inte följa den s k mallen så att säga. Gå utanför det som kallas mainstream. Det sista halvåret har jag misslyckats lite och det irriterar mig något oerhört. De där sakerna jag inte skulle ha gjort (eller borde ha gjort), de danserna som skulle ha varit en men blev för många, eller då jag gjorde alldeles för många saker utan att tänka.

Jag har en månad på mig till att hitta den energin jag har nu i vardagen också. Det ska gå. Det måste gå.

Km_cover_large

 

Källa: weheartit (bara för jag vill till London och för att Kate Moss är fin)


Jag har ingen kontroll

Jag sitter ensam och försöker vakna till liv i den tomma lägenheten på 3 rum och kök i Stockholm. Gårdagen blev så galet bra. Det känns som att man kan sammanfatta den här sommaren så: galet bra. Hur ska jag kunna återvända till jobb och skola när allt känns så bra som det gör nu?

Tumblr_kvubpr0ur91qzzxppo1_500_large_large

Bild: weheartit


Dag IV

Dag 4: Torsdagen bestod bara av shopping i de kvarter där vi bodde. Vi åt en god lunch och fikade på KaDeWe (bilden under) och det kändes rätt fint att inte vara så där "turistig" som man kan bli när man är utomlands.

KaDeWe - ett köpcenter som vi bodde 200 m ifrån. Man kan jämföra det med NK i Sverige. Så himla mysigt att bara gå runt och titta på allt fina (och dyra) saker som finns där.


Även torsdagskvällen avslutades på Hard Rock Café. Vi satt bredvid en samlare som hade 3000 (!!!) pin från hela världen. Galet! Jag önskar verkligen att det finns liknande klubbar i min hemstad. Jag kan inte påstå att det finns så många bra klubbar där tyvärr.

Dag III

 

Dag 3: Vi började dagen med en promenad i Tiergarten, en mysig park mitt i Berlin.


Vi gick längs Under den Linden och passade på att vila utanför riksdagen.


Vi gick till Brandenburger Tor och gick sedan till ett minnesmärke för förintelsen.


200 meter av Berlinmuren i närheten av Checkpoint Charlie.


Fika på Dunkin Donut. Galet gott!! Sedan fortsatte vi med att se universietet (lite snyggare än där jag går kan jag ju säga) och Berliner Dom och sedan tog vi tunnelbanan tillbaka till hotellet.


Kvällen avslutades på Hard Rock Café. Vi drack lite vin och åt god mat. Jag kan verkligen tipsa om att gå dit. Det är väldigt härlig miljö och trevlig personal. Bästa dagen på länge!

RSS 2.0